Menú

Per la Fageda del Retaule en BTT, Parc Natural dels Ports

Per la Fageda del Retaule en BTT,

Parc Natural dels Ports

El passat dilluns vaig tindre l’oportunitat de fer una escapada a la Fageda del Retaule. En concret vaig poder fer l’aproximació al Faig Pare des de l’embassament d’Ulldecona, una ruta de 28kms i 800m+ amb l’única dificultat de la part de pista més trencada passada la font del Teix i el desnivell a superar.

Per als que no ho sapigueu la Fageda del Retaule és una relíquia botànica originada durant les glaciacions que es van succeir al nostre planeta. Degut a aquest avanç i retrocés del casquet polar les espècies de latituds més altes van haver de desplaçar-se cap al sud buscant la seva supervivència. Quan aquest gel es va retirar, hem de pensar que l’última barrera van ser els Pirineus, les espècies de climes més freds i humits van haver de quedar-se a les parts més altes de les muntanyes per imitar el seu clima natiu.

Així es va poder originar la Fageda del Retaule, la més meridional d’Europa i una joia botànica per a descobrir. El Faig Pare (Fagus Silvàtica) és l’emblema de la fageda i el seu habitant més vell, en concret 250 anys de vida contemplen les seves arrels. El faig fa 25m d’alçada i 4m de diàmetre, per a que us feu un poc l’idea de com és.

Us deixo l’àlbum de la sortida per a què gaudiu “casi” com vaig fer jo 😉

 

 

Deja un comentario

A %d blogueros les gusta esto: