Els pobles de la Tinença: El Ballestar | 7pobles.com: Vine a descobrir la Tinença Els pobles de la Tinença: El Ballestar – 7pobles.com: Vine a descobrir la Tinença
Menú

Els pobles de la Tinença: El Ballestar

Els Pobles de la Tinença: El Ballestar

Situat sobre un promontori a 710 msnm aquest petit poble de la Tinença és un dels més ben conservats. Durant el recorregut de la ruta dels 7 pobles arribareu a ell pels antics rentadors situats a la partida de les vinyes. Un forta pujada ens portarà a l’entrada sud del poble per recórrer el carrer major fins arribar a l’esglèsia. Si voleu fer una parada per menjar o beure teniu el Mesón Ballestar al mateix carrer, si només voleu carregar aigua trobareu una font d’aigua fresca i clara per continuar el camí.

El Ballestar rebé carta pobla de l’abad del Monestir de Santa Maria de Benifassà, Fray Berenguer el 9 de març de 1272 amb l’obligació de pagar els delmes, primícia i novena al monestir. L’esglèsia del Ballestar data del segle XIII i com a curiositat trobarem a la torre del campanar una lauda sepulcral provinent del convent datada del segle XV representant un cavaller vestit amb l’hàbit cistercenc.

Els 7 pobles segueixen camí per l’antic sender que comunicava aquesta localitat amb la Sénia, un corriol empedrat seguint el traçat del Riu Verd i que farà les delicies de tot bon amant de la natura i la geologia així com de la capacitat humana per transformar el paisatge de forma respectuosa i integrada a l’entorn.

Us esperem per gaudir de la Tinença de Benifassà : 7pobles.com

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: